Pillangóház - Korai fejlesztő és tehetséggondozó központ Miskolcon
3508 Miskolc, Kertész utca 4.
+36308971653, +36203248228

TSMT- Tervezett Szenzomotoros Tréning „ Okosító Torna”


TSMT- Tervezett Szenzomotoros Tréning „ Okosító Torna”

Fejlesztőházunkban 60 nm-es torna terembe  folynak a foglalkozások. A torna egyéni és csoportos formában működik. A gyermek állapota határozza meg a felmérés után hogy melyik formában vesz részt a fejlesztésben. Ez a speciális mozgásfejlesztés 0-10 éves korig hatékony. A terápia során nagyon sok eszközt használunk és nagyon sok feladatott.  Olyan gyerekeknél akiknél megkésett vagy eltérő fejlődés menet figyelhető meg, mint például megkésett beszédfejlődés, megkésett mozgásfejlődés, súlyos beszédhibák, tanulási, magatartási, beilleszkedési zavarok, mozgás koordinációs problémák, hiperaktivitás, figyelem zavar, szabály tudat hiánya, érzékelés- észlelés fejlesztése, alvás zavar, diszgráfia, diszlexia.Az ilyen problémák hátterében az idegrendszer „éretlensége” áll. Ez a mozgásterápia újra programozza , strukturálja a megfelelő agyi területeket és fontos ingereket hív elő  ami a szabályzó funkciók normalizálódásához vezet: A külvilágból érkező információk jobb megértése, egyensúly érzék, téri tájékozódás, szem-kéz koordináció, beindul a mozgás és beszédfejlődés. Helyre billen az idegrendszer.

TSMT I –Home  tréning ( amikor a szülő tornáztat)
Maga a tornasor teljesen egyénre szabott feladat sorból áll hiszen minden gyermeknek más tipusú fejlesztésre van szüksége, ezért soha nem szabad más gyermek torna sorát „kölcsön venni”.

TSMT II csoportos fejlesztés
Közel 1000 feladatból álló izgalmas eszközök felhasználásával  megépítet pálya rendszer. A terápia során amely homogén csoportban történik  a mozgásos ( egyensúlyi, vesztibuláris, elemi mozgásos stb.. ) feladatok közé sok kognítív ( értelmi ) feladatot is teszünk amely során a gyermeknek emlékezni , figyelni, gondolkodni, beszélni, helyzeteket, megoldani  megtervezni és kivitelezni  kell társaival. A csoportos foglalkozások 30’ 45’ 60’ és 90’ percesek.