Pillangóház - Korai fejlesztő és tehetséggondozó központ Miskolcon
3508 Miskolc, Kertész utca 4.
+36308971653, +36203248228

Óvodás programok


Óvodás programok

Óvodai foglalkozásainkra azokat a gyermekeket várjuk, akik figyelmi koncentrációs vagy magatartási problémával küzdenek, ami teljesítménycsökkenéshez vezet. A magatartási problémák és a figyelmi koncentrációs gondok mögött általában részképesség problémák állnak. Továbbá felméréssel összekötött felkészítő foglalkozásokat szervezünk tagozatos iskolába készülő óvodásoknak.

A foglalkozások lényege a részképesség gyengeségek következtében kialakuló tanulási zavar megelőzése. Elvünk, hogy a fejlesztést azon a szinten kell kezdeni, ahol a gyermek tart, akkor is ha ez a szint az életkor szerinti elvárt alatt van. Ezért fontos, hogy egy felmérés előzze meg a fejlesztési javaslatot, ahol feltérképezzük a gyermek részképesség területeit. A fejlesztés a tanulási folyamat legfontosabb elemeire terjed ki: figyelem, emlékezet, téri tájékozódás, észlelés, észlelési területek összekapcsolása, szerialitás (sorrendiség), beszédmegértés. A foglalkozások komplex jellegét mozgásos alapstruktúra előremozdításával (TSMT, HRG) az értelmi és a beszéd területeinek összekapcsolásával biztosítjuk.
A fejlesztés során a célzott részképesség terület fejlődésnek indul, ami lehetőséget jelent a korábban rosszul elsajátított vagy el nem sajátított ismeret újra vagy megtanulására.