Pillangóház - Korai fejlesztő és tehetséggondozó központ Miskolcon
3508 Miskolc, Kertész utca 4.
+36308971653, +36203248228

24 órás terápia – Kids Thera tape


24 órás terápia – Kids Thera tape

A kinezio-tape (színes rugalmas szalag) sokszor lehet kiegészítő eleme a gyermek torna aktív szakaszának. A felragasztás alakja és módja a kívánt terápiás céltól függ.

A Kinezio-tapinget röviden úgy jellemezném, hogy színes ragasztószalagokkal való izom-ín és testtartás , testhelyzet és  mozgás  korrigálás.  Kinezio-taping lehetővé teszi  számunkra egy mellékhatások nélküli „24 órás információs terápiát”. A szülők beszámolói alapján hatásos módszer. Felhasználási területe igen széles körű: (sportfizioterápia, ortopédia, neurológia,  gyermek torna)

Az aktív mozgásos foglalkozásokon  (egyéni, csoportos TSMT konduktív torna) többek között izmokat ingerlünk, nyújtunk, erősítünk, testhelyzeteket kialakítunk,  mozdulatokra rávezetünk és korrigálunk.

  • A kinezio-tape abban segít, hogy a korrigált helyzetet  hosszabb ideig fenntartsuk . A kinesio-taping terapeuta a kellő helyre és kellő módon felragasztja, ami több        napig 4-8 napig, a gyermek bőrén marad.
  • Gyermekeknél a torna mellett kiegészítő terápiaként alkalmazható a kinesio-taping különböző problémáknál: hypoton izomzat ( gyenge tónusú izomzatnál) hemiparesisnél, kéz –láb funkciók javításánál, tartás rendellenességeknél ( scoliózis stb.)  speciális területnél: járás tanításnál, testkontrolok –izomzat anatómiai funkciók fead-back rendszerének kialakításánál.
  • A különböző ragasztási technikák segítségével, lehet erősítő korrigáló vagy figyelmeztető hatást elérni. Fontos hogy nem a torna hatását helyettesíti, hanem annak hatását erősíti.